СТВОРЮЄМО НАСІННЯ І ДОВІРУ

Публікації

Відео

  • Завантаження плеєра

Володимир Яковчук: «Ми повинні чітко знати, чого хоче аграрій»...


Володимир Яковчук: «Ми повинні чітко знати, чого хоче аграрій»... 01.11.2016

«Євраліс» відома кожному українському фермерові ще з 80-х років як торгова марка Рустіка». Звідтоді селекція компанії зробила семимильні кроки в бік удосконалення, значно розширила перелік пропонованих культур — незмінними залишилися висока якість насіннєвого матеріалу, інноваційність та універсальність селекції. Тому сьогодні французький «Євраліс» — такий бажаний і затребуваний у всьому світі. Багато в чому саме завдяки цій компанії, її селекції, корпоративній бізнес-культурі, європейським підходам до ведення бізнесу і, звісно, інвестиціям Франція і Україна стали ближчими, а сучасні технології, що впроваджує компанія на українській ниві, полегшують працю наших аграріїв, допомагають їм досягти більшого успіху та отримати вищі прибутки. Сьогодні наш гість — Володимир Яковчук, генеральний директор ТОВ «Євраліс Семенс Україна », дочірнього підприємства компанії «Євраліс» в Україні, який упевнено веде французький селекційний бізнес-локомотив українськими аграрними рейками.


Ви в компанії — людина не нова, але публічністю «не страждаєте», тому для початку пропоную познайомитися. Розкажіть трохи про себе: де народились, навчались, як потрапили в аграрний бізнес...

— Так, і справді не можна сказати, що в «Євраліс» я новачок, адже в компанії почав працювати з 2009 року, а ось генеральним директором, «відповідальним» за Україну, став у липні цьогоріч (доти працював у Франції).

Народився в РФ, хоча мої батьки родом з України, але позаяк батько був військовим, то за розподіленням потрапив на Камчатку. Коли мені було шість років, батьки повернулися в Україну. Закінчував школу вже в Києві, після чого переїхав до Австралії (до родичів). Вищу освіту за спеціальністю «Менеджмент та фінанси» я отримував у Сіднейському університеті. Але оскільки вважаю себе патріотом, то повернувся в Україну. Адже якщо люди, що мають колосальні інтелектуальні ресурси, залишають батьківщину, то хто ж рухатиме нашу економіку й розвиватиме рідну країну?.. Після повернення на батьківщину я почав працювати в компанії «Євраліс». До цього були, звичайно, всілякі підробітки та роботи, але, вважаю, що свій серйозний професійний шлях я почав саме в цій компанії. Як фінансовий контролер, я повністю відповідав за контрольусіх бюджетів і калькуляційної собівартості з виробництва наших продуктів (у відділі з контролю за собівартістю виробництва насіння на кукурудзокалібрувальному заводі в Черкасах). Потім мене перевели на посаду керівника двох наших господарств, TOB «Маяк-Худяки» та СТОВ «Ломовате», які займаються польовим виробництвом насіння нашої компанії на Черкащині. Після успіхів на цьому терені мені запропонували роботу в Росії (компанія «Євраліс» представлена практично в усіх країнах). На той час я був відповідальний за проект з ексклюзивної дистрибуції нашого насіння разом із компанією Bayer Crop Science.

Після певного терміну роботи в Росії мені запропонували переїхати з родиною до Франції. Там я очолив проект із розвитку європейських ринків компанії «Євраліс». Паралельно з основною роботою здобував освіту в знаменитій бізнес-школі в Парижі — Вищій школі комерції (НЕС Paris). А з липня цього року повернувся знову в Україну — вже на посаду генерального директора компанії «Євраліс Семенс Україна».

Наразі серед основних напрямів моєї посадової відповідальності — виробництво насіння, робота заводу «Євраліс» в Україні, діяльність двох господарств на Черкащині, де мені пощастило попрацювати на початку своєї трудової діяльності, комерція та вся підтримка продажів.

photo zavod.jpg

 

Що, на Ваш погляд, допомагає укріпитись і бути успішним у бізнесі: знання, досвід, просто везіння або ж впливові знайомі?

— Бути успішним у бізнесі допомагає сукупність дуже багатьох складових — це й знання та досвід, а іноді й просто везіння. Звісно, головне — все ж таки досвід. Адже подеколи, навіть маючи супервисокі теоретичні знання, дуже важко прийняти правильне рішення, і саме досвід стає тим арбітром, що допомагає все зробити вірно. А щодо везіння… Так сталося, що в моєму житті особливого везіння не було, і всьому, що маю, я завдячую тільки собі, власному досвіду, роботі над собою в плані зростання та наполегливості. За своєю натурою я дуже працьовита людина: о 7.00–7.30 — уже на роботі, працюю допізна, а за потреби — й у вихідні. Напевно, залишилася звичка з часів роботи в господарствах — там у нас був молочний бізнес, доїти корів починали о 4-й ранку, і, ясна річ, керівник теж повинен бути присутнім. Тож у мене звідтоді виробився свій біоритм, до якого я вже звик. Звик вставати зрання, приходити на роботу теж рано, і для цьогомені навіть не потрібно дивитися на годинник. Але я не просто такий собі трудоголік — звик працювати на результат. Тому й від підлеглих вимагаю результативної роботи, а не просто тривалого перебування на роботі.

 

Директор — ключова позиція будь-якої компанії, оскільки саме від нього залежить її успішна діяльність. Назвіть головний принцип Вашого керівництва.

— Керівник має бути далекоглядним, він повинен дивитися далеко вперед і дотримуватися в роботі такої стратегії перспективного бачення розвитку компанії. Звичайно, можна говорити про сьогоднішні результати, констатувати, що компанія перебуває на певній стадії свого зростання, має свою частку ринку тощо. Але для керівника дуже важливо бачити, де і як компанія позиціонує себе, наприклад, через п’ять років і, головне — шляхи розвитку й чіткі кроки, що саме потрібно робити.

Зрозуміло, що в цьому величезну роль відіграє людський фактор. Сьогодні я можу з упевненістю сказати, що в нашій компанії працюють справжні професіонали. Я пишаюся тим, що працюю з такими людьми, і можу відверто сказати, що мені пощастило в цьому. Навіть маючи свій персональний досвід, практично щодня я навчаюсь від них чогось нового, а щось, звичайно, вони запозичують у мене — і в цілому це дуже важливо для злагодженої роботи компанії. Саме за такої організації роботи — цілеспрямованої, професіональної та злагодженої — можна розраховувати на успішну реалізацію повсякденних завдань і планувати перспективний розвиток. І моє завдання як керівника — підтримувати сприятливу ділову атмосферу, щоб кожен співробітник міг себе творчо реалізувати й принести максимальну користь і компанії, й собі.

Я такий самий співробітник, як і мої підлеглі, адже є ще головний офіс із вищим керівництвом, яке й мені ставить завдання. Звісно, виконання цих завдань — зона моєї персональної відповідальності. Втім, дуже важливо розуміти той ринок, де ми працюємо, його потреби й виклики, щоб давати, відповідно, правильний імпульс розвитку компанії на ньому. Навіть якщо у центрального офісу є своє стратегічне бачення подальшого розвитку і налагоджена певна комунікація між підрозділами, все одно дуже важливо розуміти, куди має рухатися саме українська компанія.

photo Shvartsman.jpg

?

У кожної компанії — свій стиль роботи. А який стиль ведення бізнесу в компанії «Євраліс Семенс Україна»?

— Щоб відповісти на це запитання, думаю, варто було б почати з історії групи компаній «Євраліс», адже саме вона визначає нашу корпоративну бізнес-культуру. Скажу коротко: нашу компанію важко порівнювати з тими, що торгують на біржах, бо вона такою не є. «Євраліс» — це кооператив, я б сказав, професійне об’єднання виробників і постачальників насіннєвого матеріалу та продуктів переробки рослинної сировини.

Цього року «Євраліс» відзначатиме свій 80-річний ювілей. Тож якщо говорити про нашу корпоративну культуру й багатогранне життя великої компанії, то, скажу вам, тут кількома реченнями не обійтися, адже компанія з такою історією — набагатобільше, ніж просто комерційна структура. Це одна велика інтернаціональна родина (і «Євраліс Семенс Україна» з 2007 року — повнокровна її частина), в якій основним є людський фактор, а сімейні традиції і цінності у великому пошанівку. Перш за все — це чесність і порядність, спільне баченняцілей та шляхів їхнього досягнення, побудова ділових стосунків на основі взаєморозуміння і поваги, вміння за будь-яких обставин виконувати взяті на себе зобов’язання. Для нас наша компанія — це симбіоз сучасних корпоративних трендів і сімейних цінностей, який екстраполюється і у Франції, і в Україні, і в інших країнах, де є бізнеси «Євраліс».

Втім, ми не філантропи, адже компанія «Євраліс» прийшла на ринок України, маючи певні цілі й завдання, зокрема й щоб заробити. Наразі перед нами стоять чіткі цілі до 2020 року. Але основна мета — задовольнити потреби як клієнта, так і співробітника, який працює в компанії.

Ось, наприклад, у Франції співробітники або їхні родичі, що мають власні ферми, надають компанії певні послуги, наприклад із вирощування культури або гібридизації того ж насіння для «Євраліс». І це також дуже цікавий симбіоз — об’єднання великого корпоративного і сімейного бізнесів в одну структуру.

?

А чим є сьогодні компанія «Євраліс Семенс Україна»?

— Сучасна «Євраліс Семенс Україна» — це повністю вертикально інтегрований бізнес, який об’єднує науку й виробництво, продаж і маркетинг. По-перше, це відділ наукових розробок і досліджень, тому що нині дуже важливо проводити моніторинг продуктів (гібридів) в Україні та досліджувати їхню адаптивність до нашого клімату.

По-друге — це виробництво. Наразі у нас повністю (зокрема, в насінництві кукурудзи) вертикально-інтегрований виробничий цикл: польове виробництво, доробка і кондиціонування насіння на заводі (приймання, сушіння, обмолочування, калібрування на фракції, обробка ЗЗР, пакування). Потім окрема команда займається операційним маркетингом, комерціалізацією продукту тощо. У цьому процесі загалом задіяно 350 осіб (усього в групі компаній «Євраліс» працює близько 5 тис. осіб).

?

Така чимала кількість працівників в українській компанії свідчить про те, що...

— Нині потенціал аграрного сектору за всіма напрямами його розвиткув Україні дуже великий. Для нас український ринок є пріоритетним. Тому що, скажімо, у Франції або Німеччині вже склався консервативний регульований ринок, тобто там більше рости практично нікуди, а тут, в Україні, ринок з точки зору технологій ще повністю незабезпечений. Адже ще далеко не на всіх площах в Україні на 100% використовують оптимальні технології, і ще не всі фермери дійшли розуміння того, що вони можуть бути набагато рентабельнішими, якщо використовуватимуть, наприклад, високоякісне насіння сучасної селекції. Водночас не можна інвестувати в насіння без використання новітніх технологій та підходів до ведення господарства. На жаль, деякі фермери просто цього не знають або звикли працювати по-старому, використовуючи, м’яко кажучи, насіння й технології, що вже морально застаріли... Тож наше завдання — дати аграріям розуміння сучасних шляхів їхнього успішного розвитку, а для їхньої реалізації — інноваційні, прогресивні технології.

?

На українському ринку представлена продукція практично всіх великих селекційних компаній світу. Ясна річ, конкуренція досить гостра, проте Ваша компанія успішна на цьому ринку й  очувається на ньому досить упевнено. В чому секрет?

— Усе дуже просто. Ми постійно перебуваємо в тренді й чітко розуміємо, що потрібно фермеру сьогодні й намагаємось передбачити, чого він потребуватиме завтра. Наша модель роботи в Україні — дистриб’юторська, ми її плануємо розширювати, але водночас працюємо також і з кінцевим споживачем.

Що це означає? Ми просуваємо свої продукти через наших представників у регіонах. Для комерційного успіху вирішальне значення, по-перше, має пропозиція правильного продукту, тобто посівного матеріалу, що якнайкраще пристосований до вирощування в умовах континентального стресового клімату. По-друге — це, як я вже говорив, сформований колектив професіоналів. Звідси — впевненість у якості своєї продукції. Слід сказати, що 100% нашого насіння кукурудзи для вітчизняного ринку ми виробляємо тут же, на власних потужностях в Україні.

Щодо соняшнику ситуація дещо інша, тому що для його вирощування потрібно більше землі з урахуванням дотримання просторової ізоляції. Тому, в основному, соняшникове насіння ми поставляємо з-за кордону. Стосовно місцевого виробництва відповідально заявляю: ми пишаємося якістю виробленого насіння в Україні! Компанія «Євраліс» жорстко контролює дотримання високих показників якості на всіх етапах виробництва насіння, а такожпід час його перевірки. Ці вимоги однакові як для України, так і для інших країн. Наприклад, процес перевірки якості насіння, виготовленого в Україні, перебігає за подвійного контролю: спочатку йогоперевіряють в Україні, потім зразки посівного матеріалу надсилають до Франції.

Наведу вам маленький приклад із технологічного процесу. Так, Європа в цілому кукурудзу калібрує на дві фракції (менше відходів — більше насіння), тому що європейські фермери мають більше сівалок точного висіву. В Україні ж такі сівалки є далеко не у кожного господаря. Тому ми розподіляємо насіння на чотири фракції: таким чином у нас більше відходів, але фермер отримує насіння відмінної якості, яке можна висівати навіть простими механічними сівалками. Скажу, що далеко не всі компанії це роблять спеціально для своїх споживачів. Нехай ми отримуємо меншу кількість насіння, але у нас воно високоякісне. Компанія йде на це свідомо, адже в пріоритеті у нас — кінцевий клієнт і його бажання отримати бажаний результат.

Коли 2007 року завод «Євраліс» починав роботу в Україні, то частка нашої власної продукції становила Всього лишень 30%, а решта — пропозиції за давальницькими схемами, тобто ми просто надавали виробничі послуги іншим насіннєвим компаніям. Тоді фермери думали, що насіння українського виробництва — явно «не дуже». Тепер уже всі, хто засівав свої лани нашим насінням, на власному досвіді впевнились у якості посівного матеріалу українського виробництва. І я вважаю, що в цьому велика заслуга нашої згуртованої команди фахівців-професіоналів, які за цей час змогли зрушити застарілі принципи «совкового» сприймання вітчизняних реалій і переконати фермера в зворотному. Ми привозили клієнтів на поле, завод, показували результати своєї роботи, щоб фермери на власні очі змоглипересвідчитися в беззаперечній якості продукції.

?

Будь-який грамотний лідер без професійної команди і надійних партнерів навряд чи багато може зробити сам... А ось разом — і «батька легше бити». Кілька слів про Вашу команду і про дистриб’юторів...

— Дуже важливо для успішного розвитку виробництва обрати правильного партнера або вдало налагодити канал збуту. Наразі ми працюємо з такими національними та регіональними дистриб’юторами, як МПП «Фірма "Ерідон"», TOB «Торговий дім "Насіння"», TOB УАПК, TOB «Седна Агро», TOB «Спектр-Агро», TOB «Агропрестиж», ТОВ «Агрозахист-Донбас». Маємо намір розвивати тісніші стосунки з такими дистриб’юторами, як TOB «АгроРось» та TOB «Агроскоп».

На мою думку, кількість дистриб’юторів не є запорукою успіху, важливу роль відіграє якість цієї співпраці та кооперації. Зі свого боку, ми маємо чітко розуміти потреби нашого дистриб’ютора, надавати повну інформацію щодо наших продуктів та супроводжувати їх на всіх етапах виробничого ланцюжка: від поля до кінцевого клієнта — фермера.

Модель дуже проста — наша комерційна команда має певним чином створювати попит. Інакше кажучи — популяризувати наші продукти на рівні українських фермерів разом із представниками дистриб’юторів. Більше того, ми розуміємо, що сільгоспвиробник — це проста людина, яка дуже зайнята повсякденною копіткою працею в полі. Аграрій любить, коли до нього приїжджають, любить розповісти про свої проблеми, можливо, про якісь свої наміри й побажання, любить проїхатися з тим самим торговим представником своїми полями — похвалитися досягнутим, порадитися щодо якихось проблем. Зрештою, просто поговорити про життя чи розповісти анекдот... І ось цей контакт, саме живе спілкування, має величезне значення для досягнення успіху. Симбіоз розмаїття новітньої техніки й прогресивних технологій торговельного представника та розуміння проблем фермера у поєднанні з тісною комунікацією — запорука успіху для «Євраліс Семенс Україна», наших дистриб’юторів та, насамперед, фермерів!

Із липня ми почали розширювати штат компанії, наразі збільшуємо кількість представників у регіонах. Також запросили на роботу людей, що професійно займаються стратегічним маркетингом (аналізом еволюції і потреб ринку, тобто бачення того, що потребує ринок сьогодні і на що буде попит завтра). Адже ми добре усвідомлюємо: без чіткого розуміння цієї тенденції ми не зможемо надати правильного імпульсу селекції (на розробку одного гібрида потрібно мінімум 10 років!). А якщо випускати продукти без реального знання поточних потреб фермера, які через це не користуватимуться попитом, ми можемо нести мільйонні збитки.

?

Насіннєвий бізнес — дуже складний. На ринку чимало пропозицій насіння різного походження і водночас відчувається нестача якісного посівного матеріалу. Яким чином Ваша компанія вирішує цю проблему: збільшенням обсягів імпорту, виробництвом насіння в Україні чи ще якимось шляхом?

— Ми ведемо свій бізнес просто неба, який дуже залежить від погоди й клімату. Однак намагаємося максимально мінімізувати виробничі ризики. Так, половина наших земель, які ми використовуємо для гібридизації, перебувають під зрошенням. А під час планування нашого розвитку (на п’ять років) ми закладаємо також і коефіцієнт ризику щодо поставок нашого насіння передбачена виробнича«гнучкість»: позаяк компанія представлена в багатьох країнах, це є реальним важелем моделювання цих ризиків (завжди є змога знайти «рятівний варіант», якщо виникає додаткова потреба в насінні). І якщо раптом ситуація склалася так, що немає конкретного гібрида, ми намагаємося нашому клієнтові надати гідну альтернативу (дібрати рівноцінну заміну), пояснивши при цьому всі плюси такої заміни. Так, природно, є популярні гібриди, які користуються великим попитом, але є також інші, які нічим їм не поступаються — просто люди не мають про них інформації. Наша робота в такому разі полягає в тому, щоб переконати людину без побоювання взяти новий продукт, випробувати у себе на полі та переконатися в його якості особисто.

Ми проводимо для аграріїв дуже багато різних заходів, навчальних семінарів. Ось саме починається новий сезон семінарів, які ми проводитимемо як для дистриб’юторів наших продуктів, так і для кінцевих клієнтів. А влітку таке навчання відбуватиметься безпосередньо на демополях, де виробники агропродукції матимуть змогу навчатися нових технологій на прикладі врожайності наших гібридів. А дистриб’ютори матимуть нагоду на власні очі побачити продукти, які вони згодом пропонуватимуть аграріям, та краще зрозуміти технологію їхнього вирощування, а ще — скласти чіткіше уявлення про фермерський попит.

Щоб розповісти відвідувачам таких навчальних заходів, які зміни сталися цього виробничого року, ми робимо сегментацію наших продуктів за регіонами, адже корисна саме та інформація, яка може стати в пригоді на практиці. А оскільки країна у нас велика і досвід однієї кліматичної зони не завжди можна застосувати в умовах іншої, це також потрібно враховувати. Заклопотаному повсякденними робочими турботами фермерові не потрібно досконало знати всі, наприклад, 30 гібридів компанії — йому потрібна інформація лише про ті, що районовані в його регіоні. Тим більше, що регіональний представник завжди може виїхати і проконсультувати безпосередньо в полі, тобто є постійна комунікація з кінцевим споживачем. Ось це і є головним фактором успіху. Звичайно, є фермери, які отримують стабільні результати завдяки нашим продуктам, а є такі, що тільки чули про них, але ще не пробували використовувати. Тому нам потрібно до кожного знайти індивідуальний підхід й обрати правильну стратегію, щоб переконати їх спробувати працювати з нашою продукцією. В цьому й полягає здорова конкуренція ринку — ми пропонуємо найкраще, а фермер сам обирає, що йому потрібно.

?

Наскільки, на Вашу думку, українським аграріям доступні сучасні технології, зокрема високоякісне насіння як один із найважливіших їхніх елементів? Яка цінова політика компанії в Україні?

— Нинішнього року компанія прийняла кілька позитивних для аграріїв рішень: по-перше — зафіксували ціну кукурудзи у гривні без прив’язки до валюти. І це для фермерів з урахуванням девальвації та інших негативних ринкових моментів є однозначно позитивним фактом. Це дає їм певну стабілізацію для планування своєї діяльності. Все це ми змогли зробити завдяки локалізації виробництва продукції безпосередньо в Україні, хоча багато елементів, пов’язаних із доробкою насіння, все-таки «зав’язані» на валюті, що збільшує собівартість продукції, але компанія пішла на цей крок свідомо. По-друге, ми не піднімали ціну на преміум-сегмент насіння кукурудзи, як торік. І хоча все насіння оброблено, крім фунгіциду, ще й інсектицидом (а вартість цих ЗЗР зросла), ціна на насіння все одно залишилась на тому самому рівні.

?

Чим порадуєте наших фермерів до сезону’ 2017?

— Одним з основних завдань нашої компанії є донесення інноваційних рішень для аграріїв України. Наших фермерів цікавить насамперед насіння з високим потенціалом, вони завжди шукають нові рішення та продукти.

Пріоритетні культури компанії — кукурудза, соняшник, соя, ріпак, сорго. Але завжди намагаємося підтримувати баланс і пропонуємо насіння тих культур, які затребувані й здатні задовольнити потреби українського аграрного загалу.

Цього року «Євраліс» пропонує інноваційні високопродуктивні гібриди кукурудзи, запровадивши нову концепцію — «Золота Лінія» — преміум-сегмент. Це інноваційний прорив для наших аграріїв, який їм забезпечать гібриди ЕС Конкорд (ФАО 250), ЕС Астероїд (ФАО 290) та ЕС Метод (ФАО 380). Уже тепер, грунтуючись на деморезультатах, які отримуємо в усіх регіонах України, ми маємо реальні підстави відповідально стверджувати, що ці гібриди забезпечують високі показники продуктивності.

Так, аналіз врожайних даних соняшнику та сої в різних регіонах України засвідчує високу продуктивність продуктів «Євраліс»: зокрема, соняшник ЕС Белла на товарних посівах у Дніпропетровській обл., Верхньодніпровському р-ні, цього року дав 41 ц/га, а ЕС Ніагара у цьому ж господарстві на демопосіві — 46 ц/га. Другий рік поспіль високі врожаї насіння забезпечують сорти сої — наприклад, нинішнього виробничого сезону в Глобинському р-ні Полтавської області, маємо врожайність сої ЕС Сенатор на рівні 39,3 ц/га та ЕС Ментор — 38,4 ц/га, що свідчить про їхню стабільність та пластичність. Кукурудзу почали лише збирати, однак перші результати вже сповнюють нас оптимізму: так на Вінничині у Шаргородському районі, в демозмаганні 102-х гібридів кукурудзи виробництва всіх насіннєвих компаній перше місце — із результатом 131,52 ц/га — посів ЕС Метод (ФАО 380), а ЕС Кубус (ФАО 310) — третє місце із результатом 127,14 ц/га.

Більше того, ми пропонуємо нові технологічні рішення — комплексну обробку насіння інсектицидним протруйником контактно-системної дії ПОНЧО, фунгіцидом Махім XL 035 FS тa регулятором росту Гуміфілд. Така насіннєва обробка забезпечить відмінний захист посівного матеріалу від шкідливих організмів, а додавання регулятора росту допоможе появі дружних сходів та гарантує високу стресостійкість рослин до коливання температур.

Про соняшник можу сказати одне: ми пишаємося лінійкою продуктів нашого портфоліо — ми маємо гібриди, придатні для вирощування за всіма технологіями, що наразі застосовують в Україні! Це насамперед гібриди, стійкі до нових агресивних рас вовчка, наприклад G і наступних, це лінійка продуктів для технологій Clearfield® та Clearfield® Plus. У нашому портфелі є також високоолеїнові гібриди та перший сульфогібрид EC Аркадія — це все наша селекція Soltis. Хочу наголосити, що до лінійки основного портфелянасіння соняшнику, обробленого шляхом стандартного фунгіцидного протруєння, входять продукти, на яких, окрім стандартної програми захисту, застосовано ще й інсектицид Пончо. Крім цього, чутливі до борошнистої роси та вертицильозу гібриди будуть додатково оброблені фунгіцидом Aпрон XL! І що важливо — цьогоріч ми вирішили не збільшувати ціни на насіння через ці додаткові протруєння.

?

«Євраліс Семенс Україна» славиться неординарним поданням своєї продукції на ринку. Цікаві нестандартні акції, зручне ранжування гібридів за групами і напрямами селекції. Для чого це, адже й без того в якості продукції компанії сумніватися не доводиться...

— Наша компанія постійно генерує ідеї. Ми завжди намагаємося пропонувати щось цікаве й корисне для впровадження в практику. А, як відомо, концепція без правильної підтримки існувати не може. Тож ми вигадуємо, як зацікавити і, головне, утримати свого клієнта. Тому хочемо наявну в нас інформацію про нашу продукцію донести до фермерів у цікавій і водночас доступній, спрощеній для сприйняття, формі, що має допомогти їм у виборі оптимального гібрида. Саме тому в нас з’явилися «Золота» і «Зелена» продуктові лінії, а гібриди, отримані різними методами селекції, що, як говорять нині, заточені на певні ознаки, об’єднані в групи-концепти: Tropical Dent, Roots Power і Milk Power.

?

Що Ви можете сказати про результати роботи компанії і Ваші особисті здобутки цього року?

— Найбільший результат моєї роботи — злагоджена команда професіоналів, яка постійно перебуває в стані поступального розвитку, перманентного навчання. Ми йдемо вперед, розвиваємося і щодня навчаємося чогось, знаходимо цікаві рішення на виклики часу й адаптуємося до нових умов. Це — наші повсякденні робочі будні й щоденні маленькі перемоги. А от про реальні результати компанії в більш глобальному розумінні поки говорити зарано, скажу лише, що для цього є хороші передумови. І я вже відчуваю задоволення від того, що ми зробили цього сезону…

?

Розкажіть, будь ласка, про плани та перспективи компанії в цілому та Ваші зокрема…

— Тут усе дуже просто: вони як аксіома — задовольнити потреби фермерів України продуктами французької селекції та збільшити свою присутність, або частку, на ринку соняшнику до 20% та 15% — кукурудзи до 2020 року.

Звісно, ми відчуваємо вплив нестабільних економічних ситуацій в Україні та загальних цін на збіжжя. Але намагаємося пристосуватися до цих реалій, щоб задовольнити потреби всіх фермерів в Україні незалежно від обраної технології виробництва — інтенсивної чи екстенсивної.

Наприклад, ми вирішили створити соціально-фінансовий проект «Зелена лінія» для підтримки фермерів, які не мали змоги купувати західну селекцію кукурудзи через обмежений доступ до кредитів та стабільно низькі ціни на товарну кукурудзу останніми роками. Отже, «Зелена лінія» — це лінійка гібридів кукурудзи, виведених нами з основного портфоліо, але, розуміючи складну економічну ситуацію та потреби ринку, ми пропонуємо їх за привабливішими цінами й даємо змогу аграріям, які купували локальну селекцію, отримати високий урожай завдяки продуктам французької селекції. Відповідно, фермери збільшують рентабельність своїх інвестицій у насіння.

Компанія «Євраліс Семенс Україна» постраждала від торгового ембарго РФ, тому що 30–40% наших площ були задіяні безпосередньо під вирощування культур на експорт. Нині Україна може експортувати до Білорусі, Молдови та Сербії. А ми сьогодні намагаємося одну партію насіння соняшнику експортувати навіть в Аргентину. Наразі для нас ключове питання — експорт у ЄС. Два роки тому був проведений технічний аудит ЄС, який Україна пройшла — результат був дуже позитивним. Наразі матеріали аудиту проходять фінальну стадію розгляду в Брюсселі. І вже незабаром мають прийняти рішення про можливість насіннєвого експорту України в ЄС. Ми дуже цього чекаємо.

Щодо особистих планів… Оскільки я не мислю себе поза рамками своєї роботи і своєї компанії, то пов’язую їх безпосередньо зі своєю професійною діяльністю. На найближчу перспективу я б хотів, щоб властивий нашій компанії командний дух залишився таким і надалі. Ще я хотів би, щоб ми, тобто компанія «Євраліс», домоглися того, на що дійсно заслуговуємо. Можливо, нам потрібно дещо переформатуватися... Хотілося б, щоб фермери більше знали про нашу компанію, про наш бренд, продукти, тож потрібно більше з ними спілкуватися і доносити цю інформацію.

?

Спрогнозуйте подальший аграрний сценарій для нашої країни.

— Сьогодні аграрний сектор в Україні є пріоритетним, і ми можемо спостерігати шалену динаміку його розвитку. Валютний резерв країни дуже залежить від експорту зернових. Що більше ми вироблятимемо зерна, то більше валюти отримуватимемо. Ринок розвиватиметься стрімко. Нині фермер у нас обізнаний і зацікавлений отримувати з гектара максимальний урожай. Зарубіжні аграрії вже отримують такі результати, аже для їхнього досягнення повністю дотримуються технології вирощування, враховують усі відповідні операції та технологічні нюанси. Українські фермери теж уже на шляху до цього. Хотілося б, звичайно, щоб і в нас були державні програми підтримки для аграріїв, тому що в Європі фермери отримують або прямі, або непрямі дотації від держави. І якщо хоча б така стабільність, як тепер, збережеться й надалі, то аграрний сектор розвиватиметься успішно. Я з власного досвіду знаю, яка нелегка фермерська праця, тому й хочеться максимально йому допомогти.

Праця фермера, як виробника агропродукції, і наша — як партнера, що супроводжує виробничий процес і надає засоби та інструменти для отримання найвищих результатів дуже важлива й шляхетна, тому що разом ми годуємо людей, планету...

Компанія «Євраліс» входить до сімки найбільших насіннєвих компаній світу, і, природно, українська її структура вносить свій доробок у забезпечення населення світу продуктами харчування. І ми дуже пишаємося цим, адже вже 80 років поспіль займаємося такою почесною справою. Ми із задоволенням передаємо свій досвід, знання і даємо фермерові можливість отримувати від цього стабільно високі результати й прибутки.

?

Як відзначатимете цей ювілей?

— 80-річчя компанії ми святкуватимемо всі разом. Звісно, буде цікава програма і, як прийнято на таких святах, багато теплих слів і подарунків. Останні обов’язково асоціюватимуться саме з концепцією компанії «Євраліс» — вони будуть для всіх приємні й корисні.

 

ПРО ОСОБИСТЕ

 

Тепер давайте трохи поговоримо про особисте. Яка у Вас родина?

— У мене є дружина Ірина, з якою ми завжди разом (у різних країнах також). Допоки дітей не маємо, але це — найближчий проект.

?

Як проводите вільний від роботи час? Яке у вас хобі?

— Нещодавно я записався на кросфіт — це спеціальна фітнес-методика, годинне тренування-розминка, яка ефективно задіює всі групи м'язів. Я дуже люблю подорожувати, мінімум двічі на рік намагаюся кудись поїхати на відпочинок. Я люблю лижі, а влітку — відпочинок-релакс. Люблю їздити відпочивати в Європу. Іноді потрібно просто розслабитися, почитати щось і просто подумати про життя. Хоча від липня я навіть не помітив, як сплинув час: дуже насичений робочий графік, багато прийнятих рішень.

parashut.jpg

Чи вважаєте себе щасливою людиною?

— Так, я щаслива людина. Щастя — це насамперед симбіоз здоров'я і душевної гармонії, здоров'я членів родини й близьких, коливсе добре і в компанії все вдається і є хороші результати роботи, і в сім'ї все гаразд. І чесно скажу — я дуже люблю свою роботу, компанію й ту атмосферу, яка у нас панує — в цьому плані я дещо консервативний.

?

Ваша порада, як бути щасливим у житті.

— Я б порадив дорожити своїми надбаннями, кожним прожитим днем. І повноцінно жити щодня, сьогодні, а не обманюватись примарними перспективами, часто ілюзіями. Уміти радіти життю, будь-яким його яскравим проявам і більше посміхатися.

 

БЛІЦ-ПИТАННЯ

 

Найважливіше досягнення у професійній діяльності — керівник компанії

Головна риса характеру — чесність

Головний недолік — чесність (надзвичайно вимогливий до себе)

Найулюбленіший літературний герой Френк Каупервуд (Т. Драйзер)

Постать в історії, яка імпонує найбільше — Наполеон

Музичні вподобання — рок, улюблена група Red Hot Chili Peppers

Улюблена кухня та страва — українська, класичний борщ. Сам не готую.

Фешен-уподобання — класика